Pro Line Brandhaspels Montage Brandslanghaspel Brandblussers Keuringslabel

Kleine blusmiddelen

Brandblusmiddelen heb je in diverse soorten en maten, hieronder volgt een overzicht van de types blusmiddelen die wij keuren en onderhouden. Blijkt uw brandblusmiddel op onze keuring niet meer toereikend genoeg dan bieden wij de mogelijkheid tot afvoeren en doen wij u graag een aanbiedingen voor een nieuwe.

Brandblusser (schuim): Voor schuimblussers geld een jaarlijks onderhoud volgens NEN 2559. Na 5 jaar is een uitgebreid onderhoud en het vervangen van blusstof en na 10 jaar volgt een revisie. Na 15 jaar is er wederom een uitgebreid onderhoud en het vervangen van blusstof Na 20 jaar wordt een schuim brandblusser afgevoerd, dit is bij ons kosteloos.

Brandblusser (poeder): Voor poederblussers geld een jaarlijks onderhoud volgens NEN 2559. Na 10 jaar is er een verplichte revisie en na 20 jaar moet de brandblusser afgevoerd worden, dit kost een klein bedrag per kilo poeder.

Brandblusser (koolzuur): Voor koolzuurblussers geld een jaarlijks onderhoud volgens NEN 2559. Na 10 jaar is er een verplichte revisie en na 20 jaar moet de brandblusser afgevoerd worden, dit is bij ons kosteloos.

Brandhaspel: Een brandhaspel moeten jaarlijks onderhouden worden volgens NEN-EN 671-3. Ook moeten ze jaarlijks gecontroleerd worden op salmonella. Na 5 jaar moet de slang afgeperst worden. Brandhaspels hoeven alleen maar afgevoerd worden bij een totale afkeuring.